Pazartesi - Cuma 09:00 - 17:00 0(374) 217 88 58info@fatmahatun.com.tr
E-Randevu
Online Randevu
E-Sonuç
Online Sonuçlar
E-Danışma
Online Danışma Hattı

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Genel kadın sağlığı ve doğumla ilgili her tür teşhis ve tedavi için gereken donanıma ve uzman kadroya sahip bölümümüz, doğum sürecini ve sonrasını planlayarak sizlere en iyi sağlık hizmetini verecek şekilde yapılandırılmıştır.
Anasayfa > Fatma Hatun Hastanesi > Birimlerimiz > Kadın Hastalıkları ve Doğum
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın Hastalıkları ve Doğum

ÖZEL ÇAĞSU HASTANESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM BÖLÜMÜ

       Genel kadın sağlığı ve doğumla ilgili her tür teşhis ve tedavi için gereken donanıma ve uzman kadroya sahip bölümümüz, doğum sürecini ve sonrasını planlayarak sizlere en iyi sağlık hizmetini verecek şekilde yapılandırılmıştır.

Jinekolojik İşlemler

 Modern tıbbın tüm imkanlarını kullanarak, çağdaş sağlık hizmeti anlayışı ile hastalarına yaklaşan ekibimiz, koruyucu kadın sağlığı programlarından, ayrıntılı tanısal işlemlere ve tüm modern cerrahi yaklaşımları kapsayan geniş bir yelpazede etkin bir sağlık hizmeti sunmaktadır.

    Genel anlamda jinekoloji, kadın üro-genital sistem hastalıklarının gebelik ile ilgili olmayan durumlarını kapsamaktadır. Jinekoloji alanında  hastalarımıza, aşağıda sıralanan tüm tanı ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır;

Pap-smear: Rahim ağzı (serviks) kanser taramasında kullanılan bu yöntem bugün tüm dünyada rahim ağzı kanserinin erken tanısına olanak sağlayarak rahim ağzı kanseri daha oluşmadan, "kanser öncülü" lezyonların tespitini mümkün kılmaktadır.

Kolposkopi(Rahim Ağzı Mikroskopla İncelenmesi): Kolposkopik inceleme rahim ağzının, mikroskop benzeri optik bir cihazla büyütülerek detaylı olarak incelenmesine ve direkt görüş altında şüpheli lezyonlardan biyopsi alınmasına olanak sağlayan bir tetkiktir. Ayrıca bu yöntemde sisteme adapte edilen ek cihazlar ile lezyonun direkt görüş altında tedavisi de mümkün olmaktadır.

 İnfertilite(çocuk sahibi olamama) Tetkik ve Tedavisi: İnfertilite; bir çiftin korunmasız düzenli ilişkiye rağmen en az 1 yıl süre içerisinde çocuk sahibi olamaması olarak tanımlanmaktadır. Bu çiftler kliniğimizde ayrıntılı olarak değerlendirilmekte yapılan tahliller sonucunda çift, uygun olan bir üremeye yardımcı tedavi programına alınmaktadır.İnfertil çiftlere yönelik yapılan temel tetkikler ve infertilite tedavisine yönelik uygulamalarımız aşağıda sıralanmıştır.

- Hormon testleri
- HSG (boyalı rahim filmi)
- Spermogram

Histeroskopi-Laparoskopi : Optik bir sistemle rahim (histeroskopi) ve karın içerisinin (laparoskopi) direkt olarak izlenmesi temeline dayanır.

Zamanlanmış ilişki: Gebelik olasılığını arttıran bu yöntemde kadının yumurta gelişimi takip edilerek yumurtlamanın olduğu dönemde eşlerin ilişkiye girmesi sağlanır.

Intrauterin inseminasyon: Aşılama=IUI; işlemden geçirilmiş ve seçilmiş hastanın eşine ait spermlerin yumurtlama döneminde direkt rahim içerisine verilmesi.

Jinekolojik Ultrasonografi (renkli doppler ultrasonografi): Görüntüleme yöntemlerinden biri olan ultrasonografik inceleme, modern jinekolojide muayenenin ayrılmaz bir parçası ve tamamlayıcısı haline gelmiştir. Bu inceleme ile kadın üreme sisteminin tüm hastalıkları (myoma uteri, yumurtalık-tüp kistleri/kitleleri, diğer patolojiler)hakkında ileri düzeyde yorum yapma olanağı bulunmaktadır

Menopoz Takibi: Menopoz kadın hayatının önemli dönemlerinden biridir ve doğal bir süreçtir. Sıklıkla 45-50 yaş arasında görülmektedir. Bu dönem pek çok patolojinin ortaya çıktığı yani organ ve sistemlerin normal yapı ve işlevlerinin bozulmasının görüldüğü bir dönemdir.

Menopoz hasta grubuna yönelik temel bazı sağlı hizmetlerimiz aşağıda sıralanmıştır.
 

Genel jinekolojik değerlendirme
Ultrasonografi
Kan sayımı
Biyokimya (Karaciğer ve böbrek testleri, kan yağlarının-kolesterol ölçümü)
Kanser belirteçleri
Mammografi
Kemik mineral ölçümü (KMD)
Gerekli ise kardiyoloji ve diğer bölümler ile ortak hasta değerlendirmesi (konsültasyon)

Histeroskopi: Işık kaynağı ve optik bir sistemle rahim içerisinin direkt olarak gözlenmesidir. Rahim iç bölgesinden köken alan patolojilerin (submukoz myom, endometrial polip, rahim içi perde-bölme ve yapışıklıklar v.s.) tanı ve tedavisinde altın standart olan bir yaklaşımdır. Yine infertil hasta grubunda da bazı durumlarda histereskopik inceleme uterus kavitesinin (rahim içi boşluğun) değerlendirilmesi için gerekebilmektedir.

Laparoskopi: Karın içerisinin ışık kaynaklı optik bir sistem ile direkt olarak gözlenmesidir. Laparoskopi özellikle yumurtalık ve tüplere ait patolojilerin (kist,kitle) kesin tanısında ve tedavisinde standartlaşmış bir yaklaşımdır. Laparoskopinin açık ameliyatlara göre; daha az karın içi yapışıklık (özellikle infertil hasta grubunda önemli), daha iyi karın içi görüş sağlaması, ameliyat sonrası hastanede kalış süresinin kısalması ve daha hızlı bir postoperatif derlenme dönemi gibi avantajları bulunmaktadır.


Kliniğimizde tüm jinekolojik ameliyatlar uygulanabilmektedir bunlardan bazıları,

Histerektomi (açık abdominal, vaginal, laparoskopik yardımlı)
Myomektomi (açık abdominal,laparoskopik ya da histeroskopik)
Rahim ağzına (serviks) yönelik ameliyatlar (Koterizasyon, LEEP)
İdrar tutamamaya yönelik ameliyatlar (TOT,TVT,SLİNG)
Pelvik taban ve vulva-vaginanın rekonstruktif cerrahileri ( sistosel,rektosel vagen duvar sarkması,doğumsal yırtık ve izler)

GEBELİK VE DOĞUM

     Kliniğimizde gebe takibi sağlıklı anne ,sağlıklı bebek ve mutlu son felsefesi ile en son bilimsel görüşler doğrultusunda uzman doktor kadromuz tarafından yürütülmektedir .Kadın Hastalıkları ve Doğum ünitemiz içerisinde gebelik öncesi evreden doğuma, doğumdan bebeğin gelişimine kadar her evrede sizlerin yanındayız.

    Servisimizde tam donanımlı ve yüksek kalitede hasta odalarının yanı sıra, iki adet doğumhane ve sancı odası bulunmaktadır, yine tam donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitesi de doğumhane ile aynı katta hizmet vermektedir.


GEBE HASTALARIMIZ İÇİN VERİLEN HİZMETLERİMİZ
 

Nonstress Test (NST)
Biyofizik skorlama
Fetal anomali taraması
Prenatal test ( anne kanından bebeğe ait kromozom incelenmesi)
Amniyosentez
Yüksek riskli gebeliklerin izlemi
Ağrısız doğum (epidural analjezi)
Sezaryan

0(374) 217 88 58
info@fatmahatun.com.tr

Çalışma Saatleri

Birimde Görevli Doktorlar